WordPress tips voor de perfecte website

WordPress is nog altijd het meest voorkomende CMS. De bakker op de hoek tot aan multinationals, ontzettend veel bedrijven gebruiken tegenwoordig WordPress. Dat veel mensen WordPress gebruiken betekent in dit geval ook dat er veel te optimaliseren valt. Met de tips uit dit artikel, optimaliseer je jouw website tot de perfecte WordPress website.

Testen

Ga je aanpassingen doen aan je WordPress website? Dan is het belangrijk de je dit doet in een testomgeving. Het is namelijk goed mogelijk dat wanneer je aanpassingen doet je de website kapot maakt. Maak je deze aanpassingen in de live omgeving? Dan loop je het risico dat de je website uit de lucht is. Als de website offline is kan het zo zijn dat je op dat moment niks kunt verkopen of dat potentiële klanten jou niet kunnen benaderen, als bedrijf wil je dit natuurlijk ten alle tijden voorkomen.

Updaten van thema’s en plugins

Dit heb je waarschijnlijk wel al vaker gehoord, maar het updaten van je WordPress thema en de geïnstalleerde plugins is ontzettend belangrijk. Het updaten van het thema en de plugins is belangrijk voor de veiligheid van je website. Daarnaast kunnen elementen die niet ge-update zijn traag worden en er is niets irritanter dan een trage website.

Vraag een SSL certificaat aan

In het verleden was een SSL certificaat vooral belangrijk voor partijen die er baat bij hadden vertrouwen bij hun klanten te wekken, denk aan banken en webshops. Nu hoor ik je denken; “iedere website moet toch vertrouwen opwekken?”. Dat klopt, daarom is het tegenwoordig ook voor iedere website belangrijk om een SSL certificaat te hebben.

Laat een website bouwen

Een WordPress website bouwen is relatief makkelijk, een WordPress website voor professioneel doeleinde daarentegen is veel moeilijker dan de meeste mensen denken! Daarom is er de mogelijkheid om een WordPress website te laten bouwen door iemand die daar verstand van heeft. Het is immers jouw visitekaartje naar de buitenwereld toe.

Meer informatie over het laten maken van een WordPress website vind je op: https://stuurlui.nl