Zelf een website maken, moeilijk of makkelijk?

Of je nou een fanatieke blogger bent, of een startende onderneming, het bouwen van jouw eigen website kan best een uitdaging zijn. Waar het voor sommige mensen een leuke klus is waar ze uren aan willen besteden om het tot in de details mooi hebben, kan het voor anderen enorm frustrerend zijn. Alhoewel er veel tools zijn die het zo makkelijk mogelijk voor je maken, kan het soms best een gedoetje zijn. Dit is dan ook de reden dat veel mensen twijfelen of ze er zelf aan willen beginnen, of ervoor kiezen om door een extern bedrijf de site te laten bouwen.

 

Het juiste CMS systeem voor jouw site

Er zijn een hoop Content Management Systemen (CMS) beschikbaar tegenwoordig voor zowel bedrijven als particulieren. De ene is iets ingewikkelder dan de ander. Het populairste systeem is WordPress. Dit is een open-source CMS systeem dat gratis te gebruiken is. Daarnaast biedt het talloze thema’s die jou alvast een headstart geven voor de lay-out van je site.

 

Eigen domeinnaam

Om een professionele website te hanteren voor je bedrijf heb je natuurlijk wel je eigen domeinnaam nodig. Dit is ook mogelijk op WordPress, alleen moet je dan wel voor de betaalde versie gaan. Dessalniettemin, heb je dan ook meer opties in thema’s en sjablonen!

 

De achterkant van de website

Zelf een website bouwen is dus zeker mogelijk, maar niet altijd te adviseren. Om bezoekers te trekken naar jouw site, is er namelijk meer nodig dat een mooie lay-out. Zo moet de achterkant van de website en alle meta’s goed in elkaar zitten om mee te kunnen doen met de concurrentie op het gebied van SEO (Search Engine Optimalization). Het kan veel tijd kosten voor iemand zonder marketing achtergrond om hier alle kennis voor op te doen. Heb je geen tijd om je hier in te verdiepen? Dan is het altijd mogelijk om een expert in te schakelen die WordPress maatwerk kan bieden voor jouw website!

 

Wil je meer informatie over het laten maken van een website? Kijk dan op Comaxx.nl