Tips voor het vergelijken van voorraadbeheer software

Een te grote voorraad neemt ruimte in, kost tijd om te managen en zorgt ervoor dat producten verstoffen. Daarnaast is er geïnvesteerd om de voorraad op te bouwen en die investering wilt u natuurlijk het liefst zo snel als mogelijk terug. Degelijk beheer van uw voorraden levert dus op verschillende manieren een besparing op. Een voorraadbeheer programma kan helpen om ervoor te zorgen dat u nog beter in staat bent uw voorraad efficiënt te reguleren.

Wat kan voorraadbeheer voor mij betekenen?

Een programma om de voorraad te reguleren doet vaak meer dan alleen de voorraad bijhouden. Zo kunnen er bijvoorbeeld complete kostenberekeningen worden gemaakt, waardoor u op elk moment weet wat uw voorraad is en wat de waarde van de voorraad is. Afhankelijk van de software die u kiest, kan worden aangeven welke producten snel of juist niet zo vaak verkocht worden. Het is zelfs mogelijk om bijvoorbeeld het bestellen van nieuwe voorraad te automatiseren.

Online en offline programma’s

Heeft u behoefte aan een systeem dat door meerdere mensen op verschillende locaties gebruikt kan worden, kies dan voor een online voorraad beheersysteem. Wilt u via uw smartphone snel toegang tot de software, kijk dan gelijk of er voor het programma een app beschikbaar is. Heeft u er baat bij dat het beheer vooral vanaf een locatie wordt gedaan, dan volstaat een offline programma.

Wat kost software voor het beheren van voorraad?

De kosten voor voorraadbeheer software kunnen behoorlijk uiteenlopen. Doorgaans geldt dat des te uitgebreider de software is, des te meer u ervoor betaalt.  Voor een online beheer programma met uitgebreide mogelijkheden is een prijskaartje van een paar honderd tot duizend euro per maand, geen uitzondering. Software met beperkte mogelijkheden, kunt u echter al voor een paar tientjes aanschaffen. 

Belangrijk is om, voordat u tot aanschaf overgaat, eerst een overzicht te maken van criteria waaraan de software moet voldoen. U Voorkomt daarmee dat u teveel betaalt en dat de software niet precies aansluit op uw wensen. U kiest dan een pakket waarin niet meer functies worden geboden dan de mogelijkheden die u nodig heeft. 

Meer informatie op: https://www.vergelijk-voorraadbeheer.nl/