Lokaal vindbaar worden Arnhem, hoe doe je dat?

Vindbaar worden in Google is voor veel bedrijven van groot belang, het zorgt namelijk voor meer verkeer op jouw website. Vindbaar worden doe je niet zomaar, daar zijn een aantal trucjes voor. In dit artikel lees je hoe je lokaal vindbaar wordt in Arnhem met lokale SEO Arnhem.

Vindbaarheid vergroten

Het is belangrijk om goed vindbaar te zijn in Google of andere zoekmachines. Als je goed vindbaar bent en dus hoog in de zoekresultaten staat krijg je meer verkeer op jouw website, dit verkeer zorgt voor meer aankopen, naamsbekendheid of inkomsten. Voor ondernemers uit Arnhem is dit dus essentieel.

Een belangrijk onderdeel om je website hoger in de zoekresultaten te krijgen is lokale SEO in Arnhem, ook wel Search Engine Optimization. Dit houdt in dat je bepaalde zoekwoorden regelmatig gebruikt op jouw website, als iemand dan deze zoekwoorden in Google typt kom je (hoog) in de lijst te staan met resultaten. 

Daarnaast is het handig om jouw website gebruiksvriendelijk, simpel en efficiënt te maken zodat bezoekers zich makkelijk kunnen navigeren op jouw website en hierdoor ook vaker terugkomen. Niets is zo vervelend als een website die niet voldoende werkt, erg langzaam is of niet op de telefoon bekeken kan worden. 

Lokale vindbaarheid

Voor lokale ondernemers is het handig om ook lokaal goed gevonden te worden. Mensen uit Arnhem vinden het vaak toch leuk of handig om in de buurt bepaalde boodschappen te doen, activiteiten te ondernemen of horecazaken te bezoeken. Dit lukt je alleen als je lokaal goed vindbaar bent in Arnhem, maar hoe werkt dit?

Op Facebook of andere platforms kun je aan lokale marketing doen. Hierbij kun je bijvoorbeeld in een groep over jouw provincie reclame maken voor jouw onderneming. Je kunt bijvoorbeeld ook adverteren in de lokale krant. 

Daarnaast is het belangrijk om jouw locatie toe te voegen aan de website, wat in dit geval Arnhem is, zo is het voor Google duidelijk waar jouw onderneming zich bevindt. Als iemand via Google of Google Maps naar een Chinees restaurant zoekt krijgt hij of zij de restaurants te zien die in de buurt zitten. Als je dus jouw locatie aan de website hebt toegevoegd komt jouw website ook tussen deze resultaten te staan.